Våga tänka nytt!

Ung Företagsamhet firar i år 30års jubileum vilket är imponerande! Grattis!

När jag var i Stockholm i våras lyfte Ulf Spendrup, som sitter med i styrelsen, frågan: “Hur hade vi byggt Ung Företagsamhet idag om vi hade börjat om från början?” Det resulterade i att många i organisationen vågade tänka nytt och det är tillsatt en beredning för att komma fram med bra konkreta förslag på förändringar.

Det här välkomnar jag enormt och tycker fler företag borde tänka liknande. I fredags hade vi ett storregionalt styrelsemöte, som det så fint heter. VDn Magnus N:son Engelbäck, styrelseordförande Erik Skog och övriga regionkontor var där och alla väldigt positiva och nytänkande.

Det här lovar gott inför Ung Företagsamhets utveckling, de står minst sagt inför nya utmaningar med tanke på den nya skolreformen. Nu är det mer eller mindre obligatoriskt att läsa entreprenörsskap i skolan. Riktigt bra! Även om alla inte är entreprenörer tror jag det är nyttigt att ha kunskap i ämnet, minst lika viktigt som svenska, matte, engelska m.m.

Det som dock är sorgligt är att lärarna inte utbildas i entreprenörsskap men ändå skall sätta betyg hos sina elever. Idioti? Javisst!

Bilden nedan är från vårt möte och du ser Magnus, VDn, i vit skjorta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.