The power of Facebook

För ett tag sen loggade jag in på mitt facebook-konto och trodde något var fel. Jag hade fått över 80 notifieringar och det bara på några timmar. När jag såg min statusuppdatering såg jag följande:

Jag förstod ganska snabbt att det var min kära flickvän som spelat mig ett spratt. Som tur var det väldigt oskyldigt och sött.

Själv jobbar jag ständigt med Facebook i både mitt arbete www.facebook.com/jobbainorge och även för http://www.facebook.com/yeosnetwork. Där kan man tydligt se hur många “impressions” varje uppdateringar genererar och på det sättet få en bra förståelse hur kraftfullt Facebook är som verktyg.

I mitt exempel ovan var det nästan 100 personer som tyckt till på min enskilda statusuppdatering på bara ett par timmar – hur många som läste kan jag bara spekulera i. Det jag vill betona i det här inlägget är just att man måste använda Facebook med en viss återhållsamhet. Många vet nog inte att det är flera hundra, kanske till och med tusen, personer som läser det man skriver.

With great power, comes great responsibility!

Leave a Reply

Your email address will not be published.