Procrastination = Time killer Nr.1

Entrepreneur_nr8

This post is about procrastination. Unfortunately this post was published in a Swedish magazine. For you English readers I embedded a very good video that will give you a hintch what this post is about. See down below for the video.

(Published in the Swedish magazine Entreprenör, nr8)

KLOCKAN ÄR 28 MINUTER över två denna lördagsmorgon. Det hör till ovanligheten att jag sitter själv och läser tidningar på lördagsmorgonen men denna morgon är annorlunda. Tidningen Entreprenör fick jag för flera dagar sedan men eftersom mitt företag har slukat tid fick tidningen tillsammans med Di weekend göra mig sällskap just denna kväll. Min förhoppning var att kunna läsa åtminstone en artikelom någon ung entreprenör somskulle ge mig lite inspiration. Det hittade jag inte, men det fanns mycket annat intressant att läsa om. Kombinationen av att jag inte hittade artikeln om den unga entreprenören, en mycket intressant artikel i Entreprenör och en krönika i DI weekend fick mig att starta min bärbara dator och börja skriva. Krönikan handlade om ordet prokrastinering, som jag numera har lagt till i min ordlista. Ett ord som ännu inte finns i Svenska Akademins ordlista men som finns på Wikipedia. Kort och gottinnebär det ett uppskjutande eller undvikande av en handling eller uppgift som kräver ett avslut, genom att man fokuserar på en annan handling eller uppgift .

ARTIKELN SOM JAG FASTNADE för i Entreprenör var på sida 64-65och handlade om relationer till pressen. Under tiden jag läste artikeln bestämde jag mig för att praktisera det som skrevs i den kommande veckan. I slutet på artikeln stod det ”Det är lättare än du tror”. Detta gav mig inspiration. För att nu summera varför denna insändare kom till var det alltså bristen på unga entreprenörer,det nya ordet prokrastinering, den inspirerande artikeln om pressrelationer och sist men inte minst mitt aktuella budskap till finanskrisen.

Här har ni något att skriva om:
Finanskrisen växer för varjedag och rekord många varslas. Räddningen finns i Norge. Där finns över 60 000 norska jobbannonser på Internet vilket generar chockerande mycket jobb. Lösningen för fackförbunden, arbetsförmedlingen,personalchefernaoch politikerna vore kanske att låna ut vår arbetskraft till Norge några år? Hur skulle detta rentpraktiskt gå till? Min idé är följande: Skapa en webbaserad tjänst där norska arbetsgivare kan hitta svensk personal. Låt den svenska personalen kostnadsfritt söka dessa 60 000 lediga jobb och kallasidan www.sverige-norge.se.Vad har jag nu åstadkommit meddenna insändare?

1. En del av lösningen på finanskrisen i Sverige.

2. Tagit kontakt med medierna eftersom det är lättare än man kan tro.

3. Inte bara klagat på att det inte finns några artiklar om unga entreprenörer utan även gett medierna en konkret lösning på problemet.

4. Spridit ordet prokrastinering, även om jag i detta fall inte tillämpat ordet.

5. Skrivit en glad och positiv insändare vilket kan behövas i dagsläget.

Håll hoppet uppe och sov gott! VIKTOR NORD, entreprenör och Vd för Sverige-Norge.se

Viktor, redaktionen har fått upp ögonen för dig! Vi börjar med att skicka Entreprenörs lyxigapenna som tack för en spännande insändare och lovar att ta upp dig och dina idéer på nästa redaktionsmöte. NICKLAS MATTSSON

Leave a Reply

Your email address will not be published.