Person of the Year

TIMES magazine utsåg nyligen vem det blev och det var förmodligen ingen jätteförvåning. “The connector” Mark Zuckerberg tog hem priset tack vare Facebook. Intervjun som han gav till Time Magazine kan jag verkligen rekommendera att du läser, den gav en helt annan bild av Mark Zuckerberg än filmen The Social Network. En älskvärd person med passion av programmering och psykologi. För er som inte riktigt har koll på alla statistik kring Facebook, se videon nedan. Den visar vad som händer på Facebook varje minut!


Facebook samlar enormt mycket information kring alla sina användare och har idag världens kraftfullaste databas med personlig information kring oss människor. Inte konstigt att organisationer som FBI kommer och behöver hjälp då deras databas är både mindre och sämre.

Det finns mycket matnyttigt i den här intervjun, ett exempel är tankesättet kring rekommendationer av produkter/tjänster på Internet. Överallt kan man se rekommendationer på vad man skall köpa men det spelar ingen roll om det är tusentals personer som rekommenderat produkt X om dina tre närmaste vänner rekommenderar produkt Y. Du kommer ändå med störst sannolikhet köpa produkt Y, det är bevisat. Med hjälp av Facebook kommer du se vad dina vänner rekommenderar, gillar och köper.

Mark pratar också om tillfälligheter och hur man kan skapa fler av dem genom Facebook. Tänk tanken att du går till en restaurang och stöter på en vän du inte träffat på länge, visst är det riktigt kul? Det här händer inte särskilt ofta men frågan är hur många gånger man missar att någon är på samma restaurang, samma tillställning eller går förbi varandra med 5 minuter? Förmodligen missar vi det 99% av gångerna. Mark menar att om man kan få information om att man är i närheten av sina vänner kan man skapa ett rikare liv, ha roligare och en tätare kontakt med sina vänner.

För bara några dagar sedan lanserade Facebook sin funktion Places i Sverige. Vi får ser hur väl den kommer användas men jag tror att den kommer bli succé, det lär nog bara ta ett tag för alla att vänja sig vid att använda tjänsten.

Facebook kommer fortsätta växa, det kommer bli allt svårare att säga nej till att skapa ett konto och frågan är hur stort Facebook kan bli?

Tack Mikael Öhren för tipset av artikeln, som i sin tur fått den av sin partner som i sin tur fått den av sin farsa. Komiskt men information sprids som aldrig förr!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>