Norwegian Air Slaves, lycka & nätverk

 

Tiden flyger förbi. Jag tänkte dela med mig lite av det jag upplevt de senaste månaderna. Först vill jag tacka mitt nätverk, både privat och professionellt, för alla bra tips vi fick in när vi sökte en ny försäljningschef. Urvalet var stort men tillslut var det bara två personer kvar som hade ganska olika profiler, konstigt nog. Efter många samtal, luncher, intervjuer och allt annat man tar hänsyn till kom vi fram till att Lisa drog det längsta strået. Nu efter några månader vet vi att hon passar tjänsten som hand i handsken. Lisa kommer spela en viktig roll i tillväxten av vårt företag och nu i september börjar Marie som vi också tror mycket på! Nu sitter vi med ännu en rekryteringsprocess för ännu en säljare som skall börja i oktober, även här har vi väldigt gott med kandidater att välja bland. Hösten ser minst sagt mycket spännande ut!

För ett tag sedan var jag på Norska dagen som anordnades här i Göteborg. Ett trevligt evenemang men riktigt bra talare. Bjørn Kjos (Adm. Direktör Norwegian) och Torstein Jansson (grundare av New Wave Group). Bjørn drog av ganska många citat som du kan läsa på bilderna nedanför. Historien om hur de förvandlat NAS, som han kallade Norwegian Air Slaves, till Norwegian var helt galen att lyssna till. Det är omöjligt att försöka återberätta den utan jag kan bara rekommendera dig att försöka lyssna till honom någon gång.

Bjørn påpeka vid flera tillfällen att det är viktigt att varje dag göra någonting modigt och att inte lyssna till pessimister! Ganska skön inställning måste jag säga.

Torsten Jansson var ingen dålig talare och man kan inte mer än bli imponerad när man hör hans historier hur han åkt runt i en knappt körduglig bil och sålt t-shirts i början på New Wave Group’s resa. Idag har han ett imperium och berättar hur viktigt det är att ha visioner när man vill få folk att tänka i nya banor. Även han är en talare som man måste lyssna till innan man dör, även om man inte är en nörd inom entreprenörskap som jag.

Ett helt annat tips jag har är att prova InMaps av LinkedIn Labs som visualiserar hela ditt nätverk på LinkedIn. Riktigt fräck funktion! Såhär såg min karta ut: (OBS! webbläsaren hängde sig för mig ett par gånger när den skulle gå igenom mina närmare 1000 kontakter på LinkedIn)

Mitt sista tips idag är att titta på ett riktigt bra Ted-Talk (Tack Fredrik G för tipset!) med Shawn Achor: The happy secret to better work

Givetvis har jag också hunnit ta semester, det blev en del segling med vår nya båt och en tur till Florida (Miami, Fort Mayers, Key Islands) samt ett amerikanskt bröllop i Rayville. Här är en av mina favoritbilder från semester med Anna. Ha det riktigt gôtt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>