Norge växer i kanonfart och vi gästar TV2

Norge växer i kanonfart och vi gästar TV2

20121105-192408.jpg

20121105-192108.jpgIdag har varit en härlig dag i Oslo. Började med att gå upp med tuppen 05.45 för att göra oss färdiga till God Morgen Norge i TV2 som vi blev inbjudna till.

Christian visade hur en riktig TV intervju i Norges största kanal skall gå till. Helt självsäkert svarade han på alla frågor och skapa en skön stämning i soffan. Kanonjobb! Ännu har inte något webbklipp kommit upp men det gör det säkert snart. Helt OK reklamspot!

Efter TV2 har vi besökt en del kunder och blivande kunder. Därefter tog vi en lunch på Aker Brygge vid tolv-tiden. Som vanligt i Norge delade vi restaurangen med fyra gäster till, alla svenskar. I och för sig fanns det personal där också – givetvis även de svenskar. Att de i Norge fortfarande har obligatorisk matpakke i skolan är nästintill oförståeligt 2012.

Inom näringslivet är det också vanligt med matpakke vilket jag aldrig skulle klara av men det är ju lite kul med kulturella skillnader också.

Vi knäckte också idéen om vår nya logga vilket var riktigt skönt då vi velat byta ut den länge! Skall bara få tag i någon som kan göra den också. Förmodligen blir det Jens på S&Ö.

Det händer mycket i Norge just nu. Bara i Oslo har de byggt en hel skyline som är enorm tillsammans med ett nytt vägnät. Nu känns det äntligen som om man kommer in i en stad och inte en industriplats när man åker in i Oslo. Lägger man dessutom till expansionen på Aker Brygge och Tjuvholmen har man en riktigt framtidsstad. Bilderna nedan är från en ny restaurang på Aker Brygge och ett nytt Museum på Tjuvholmen som du inte sett om du inte besökt Oslo de senaste månaderna.

Nu blir det Göteborg och laddning för resa mot Bergen. Vilken dag…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>