Direktsändning på nätet. Bra eller dåligt?

Idag startade Aftonbladet upp Livetorget där politiker för första gången kunde prata inför en stor internetpublik live. Eftersom jag var nyfiken tog jag mig tiden att under lunchen delta på det här “torgmötet” för att bilda mig en uppfattning. Min slutsats är väl att de har mycket att jobba med, halvkass ljud och bild. Svårt att kommunicera med vänner och agera med talaren. Man kunde inte heller se hur många och vilka, förutom sina vänner, som deltog på mötet. Fixar de ordning dessa punkter tror jag att det kan bli riktigt bra. Då kanske man börjar hänga på Aftonbladet som man gjorde under den gamla goa tiden, högskoletiden. Ni minns väl chattrummen “Hissen” eller “Bollhavet”. Nedan är en bild på hur Livetorget såg ut.

Dagen innan körde mina vänner på Entreprenörskyrkan igång Politikerutmaningen och sände också live via Bambuser. Även där tröttnar man snabbt på det dåliga ljudet och bildkvalitén. Men ge det några år så kommer fler personer att följa evenemang live på webben. Det är jag helt säker på!

Här kan du se hela sändningen, men jag betvivlar på att du orkar med ljudet och bilden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>