Göteborgs säljguru Ulla-Lisa Thorden

För mig är det viktigt att utbilda mig i något som jag kan tillämpa, annars förlorar jag min motivation och det jag lär mig försvinner med tiden bort. Därför beslutade jag mig att gå ännu en säljutbildning. Det använder jag varje dag, i min mening säljer alla sig själva hela tiden. För vissa är det renodlade affärer och för andra kan det vara att sälja in en resa med sina vänner till Kroatien.

Jag och min partner Christian valde att gå och lyssna på Göteborgs säljguru; Ulla-Lisa Thordén

Det märks direkt när Ulla-Lisa börjar prata att hon är en person man tycker om. Hon är inte alls den typen av säljare som gillar att kränga på sina kunder saker som de inte vill ha utan får det att framstå som en självklarhet att man vill köpa något. Det jag märkte ganska snabbt var att Ulla-Lisa var en duktig lyssnare, hon ställde smarta frågor – lyssnade in kunden (i det här fallet vi 50 som var på kursen) och svarade på helt rätt sätt.

Tyvärr var hela säljutbildningen på en ganska låg nivå, den var riktad till personer som inte tidigare hade sålt något. Det gav ändå en viss del inspiration och frågeställningar som alltid är nyttigt att omvärdera som; Vad säljer vi EGENTLIGEN? Hur kommunicerar vi vår produkt/tjänst? Hur uppfattas den? Vilken är vår viktigaste kundgrupp?

För vår del kom vi fram till några saker som vi skall ändra på. Ett exempel är att vi inte längre skall stoltsera med 32000 svenskar i vårt register, även om det är extremt mycket. Istället skall vi säga till våra kunder att vi har tillräckligt många. Anledningen till det är att 32000 inte säger så mycket, det kunde lika väl varit en siffra på 15000 – siffran är nästintill obetydlig i sammanhanget.

Jag hoppas att jag i framtiden kan gå ännu en utbildning med Ulla-Lisa men på en mycket högre nivå, vi säljer ju trots allt in tjänster som kostar upp mot miljonen per år för våra kunder.

2 Comments On This Topic
 1. Ashkan Safaee
  on Mar 28th at 7:05 pm

  Snygg och bra blogg Viktor!
  Angående 32 000 så gör ni nog rätt ifall ni pratar om nyttan för kunden. Vad innebär det att ni har så många. Vilka problem löser det.

  Ses och hörs!

 2. Viktor Nord
  on Mar 28th at 10:07 pm

  Tack Ashkan. Exakt, vi jobbar på det nu.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>