Entreprenörsdagar i Stockholm

Entreprenörsdagar i Stockholm

I slutet på förra veckan var jag i Stockholm (igen!) på en samling som Almis Mentorprogram stod för. Evenemanget bjöd in ca. 100 företagare under 30år för att höja vår kunskapsnivå och lära känna andra i samma sits. Själva träffen och evenemanget som Almi arrangerade var riktigt kass. Jag önskar att jag hade tagit några bilder på hur det såg ut och hur oengagerade alla deltagare var under den största tiden.

 

Målgruppen unga företagare är inte lätt att skapa ett evenemang för men den stora missen Almi gjorde var att inleda med syftet till hela Mentorprogrammet i kombination med att de fanns utställare och leverantörer som försökte sälja på oss deras tjänster. Alla till en ålder på 40år +. Åldern kanske är fel sak att klaga på men det fanns inget driv/engagemang hos dem. Allt det här toppades av en fullkomligt oduglig retoriken inbjuden från riksdagen. Ja, ni kan säkert föreställa er att ingen lyssnade och alla satt med sin telefon/laptop och jobbade istället.

 

Med det sagt fanns det många ljusglimtar med Stockholmsresan och även Almis evenemang. En av dessa var Tobias Lindfors på Student Consulting som berättade om sin tillväxtresa. Sjukt imponerande måste jag säga! Att börja på ett studentrum och idag ha skapat 9000 jobb är det bara att buga och bocka för.

 

Kajsa Bergqvist var också där för att inspirera oss att sätta ribban högt (haha) och jobba intensivt med att uppnå dem. Också hon var riktigt inspirerande. Vilken tjej och vilken tävlingsmänniska!!

 

På kvällen smet jag iväg från Almis evenemang och smög in på SUP46-kontoret där Startup Grind hade ett evenemang (tack Per Bergström!) där de intervjuade Rikard Steiber. Snacka om en grym snubbe! Efter att ha lyssnat på honom ett tag blev man sjukt taggad på att sätta igång att själv uppnå de mål man satt. Det var givetvis sjukt kul att höra hans historier om hur man tänkte kring Altavista, Kvasir och de första sökmotorerna som byggdes upp. Tyvärr pratade han inte så mycket om sin tid på Google vilket jag gärna hade velat höra mer kring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.