Det är fantastiskt att vara företagare

Det är fantastiskt att vara företagare

Det har hänt mycket det senaste, många nya samarbetsmöjligheter, nya spännande kunder och ett nytt MC kort i handen! Just nu känns allt riktigt bra, jobbet flyter på och hälsan är på topp (även om jag behöver jobba på konditionen då jag är slut efter onsdags-bandyn med grabbarna).

I veckan blev jag inbjuden att representera näringslivet i en träff mellan skolrektorerna här i väst och näringslivet där vi diskuterade hur vi kunde få fler skolelever att starta företag efter skolgången. Jens Spendrup var med på träffen och betonade att vi måste berätta hur fantastiskt det är att vara företagare. Det håller jag helt med om även om det inte alltid är det. En som också var där var Leila Khammari, rektor på Lechron. Hon sa följande: Varför är det accepterat att man sliter långa och många timmar som elitutövare, exempelvis en fotbollsspelare i Sverige, både i regn, snö, blåst, vinter, höst m.m. när man bara kan spela och njuta när det är säsong. Och inte att slita håret av sig som företagare i svåra tider men njuta fullt ut när det går bra?

Det ligger mycket i det här. Jens berättade att han brukade fråga politiker när de senast gratulerade en företagare som kom körande i en ny BMW eller Mercedes till sin fantastiska framgång senast. Responsen brukade vara: aldrig. Varför kan man inte uppskatta en duktig företagare som tjänar mycket pengar när man kan uppskatta ex. en fotbollsspelare och h(e)ns framgång.

Jag håller med Jens om hans egna tes: “Det är fantastiskt att vara företagare – Sverige behöver fler!”

 

Som jag skrev tidigare fick jag alltså mitt MC kort i tisdags den 30 oktober. När hoppade på MCn på morgonen vid uppkörningen var det 2 grader utomhus. Ganska kallt!

Vi har haft många möten den senaste tiden för att lägga planer i företagets framtid. Här är en bild från när jag och Christian njöt av en fantastiskt fin em/kväll på Långedrags Värdshus. Christian är grym och jag uppskattar att ha honom som partner!

 

1 Comment On This Topic
  1. Andreas Kristoffersson
    on Nov 1st at 7:39 pm

    Bra sagt av Leila Khammari


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>