“Baba is back”

Igår var jag iväg på Venture Cup på Lindholmen Science Park för se “Västsveriges vassaste affärsider korade“. Över 500 personer var där och en av föreläsarna på scenen var Walter Naeslund som visade upp följande klipp på den ursköna killen Baba:

Jag kommer till varför han visade just den här filmen men föreläsning hade en skön tvist. Han kopplade ihop likheterna med förförelsekonsten, som boken The Game, och varumärksbyggande/marknadsföring. Hans likheter och metoder fick många i publiken att skratta men han gav en del konkreta och tydliga tips som jag tänkte dela med mig utav.

När du skall bygga ett starkare varumärke och skapa lyckad marknadsföring skall du, enligt Walter Naeslund:

…titta vad alla andra inom din bransch gör idag och sen göra helt tvärt om. Gå emot strömmen – då kommer du att synas!

ha en bra story som är laddad med känslor (ett lysande exempel är Baba i videon ovanför)

utforma en strategi som är elegant. Med det menas att du exempelvis tar en komplex affärsidé och förklarar den på ett enkelt sätt som gör att den blir lätt att föra vidare och kopiera. Då blir det en bra spridning!

Anledningen till att jag var på Venture Cup var ju givetvis att ta del av affärsidéerna som fanns bland de nominerade och till min glädje kammade mina vänner Ola Rynge och Oskar Lissheim-Boethius med Relevant Relations samt Daniel Aarenstrup med Virtual Trainer hem prisen för bäst affärsidé väst.

Stort grattis till dem och tack Venture Cup för ett bra event!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>