4 föreläsningar du måste se

Jag konsumerar ganska mycket föreläsningar, TED-talks, YouTube videos, Vimeo videos och alla andra online medier för att ständigt utvecklas. Allt ifrån psykologi, försäljning, galna idéer och framgångshistorier.

 

Nu under mars tänkte jag tipsa om några jag sett som jag verkligen tycker du också skall titta på.

 

Den första är ett TED-talk med Barry Schwartz om valfrihetens paradox. Har du bara kort om tid så spola fram till 12:20 och lyssna på historien om när Barry skulle köpa sina nya jeans.

 

Amy Cuddy’s TED-talk om kroppsspråkets makt är också häpnadsväckande, särskilt om du som jag gillar rekrytering och HR frågor.

 

Michael Södermalm – Du är bättre än du tror. Den här föreläsningen blev en riktig favorit för mig. Skön Göteborgare som berättar vad som  är skillnaden med de personer som lyckas oftare än de som misslyckas, får mer framgång än motgång, pigga – trötta, positiva – negativa. Han menar att man kan träna upp alla dess färdigheter. Tom. till den grad att man kan skifta tillstånd på en sekund. Den här måste du se!

 

Sista tipsen handlar om innovationskraft och om framtiden. Om du idag inte känner till Lenovo, Haier och Huawei skall du se den här föreläsningen. Man får sig en tankeställare. Stefan Hyttfors heter föreläsaren och det är faktiskt två föreläsningar som hänger ihop: Framtiden är här – är du? & Vill du veta hur framtiden blir? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.